У російському Волгограді ув'язнені захопили колонію, є загиблі

У мережі з'явилася інформація, що терористи вимагають гелікоптер та 2 мільйони доларів.

Pixabay

У Волгоградській області Росії ув'язнені виправної колонії № 19 захопили заручників. Про це повідомили у пресслужбі російської Федеральної служби виконання покарань.

- У ВК-19 УФСВП Росії по Волгоградській області (колонія суворого режиму) під час засідання дисциплінарної комісії засуджені захопили у заручники співробітників виправної установи. Наразі проводяться заходи щодо звільнення заручників. Є постраждалі, – йдеться у заяві.

Як зазначено у повідомленні, у зв'язку з надзвичайною подією до регіону спрямували групу співробітників центрального апарату ФСВП Росії для проведення перевірки. Телеграм-канал BAZA повідомляє, що серед заручників вже є загиблі. Також російські пабліки заявили про нібито причетність до інциденту бойовиків ІГІЛу.

- За попередньою інформацією, як мінімум одного співробітника ФСВП вбито, ще кількох поранено. Попередньо, нападники заявляють про приналежність до Ісламської держави, проте ця інформація уточнюється, - зазначено у повідомленні.

Тим часом у мережі з'явилася інформація, що двом заручникам вдалося втекти від захоплювачів – один із них співробітник виправної колонії, а інший – ув'язнений. Обох було доставлено до лікарні з різаними та колотими пораненнями. Начальник колонії Андрій Дев'ятов після захоплення нібито перебуває у реанімації. Телеграм-канал Mash стверджує, що ті, хто захопив заручників, вимагають 2 млн доларів і гелікоптер.