Їдемо у релакс-тури. Медитувати на Карпати та насолоджуватись спа

Кілька днів такого перезавантаження необхідні кожному українцю.

ФБ Mirotel Resort & Spa

Між «галопом по карпатських вершинах» і «насолоджуватися лінивим відпочинком» все більше українців обирають другий варіант вакацій. Так, зараз у тренді релакс-тури без зайвої метушні та екстриму. Про те, куди їхати за спокоєм, чи можна відпочити у Карпатах без походів у гори та скільки коштує відпочити у лісовій глушині - читайте у матеріалі Коротко про.

Без зайвого поспіху та метушні

Інколи треба пригальмувати. Кинути у валізу кілька необхідних речей, взяти цікаву книгу і поїхати…Ні, не світ за очі, а у релакс-тур. Такий відпочинок – це тотальне перезавантаження зазвичай у цивілізованому готелі чи апартаментах, інколи - у якійсь богом забутій місцині. Локація? Найбільш популярна, звісно, Карпати.

У релакс-турі туристам не пропонують підйом на карпатську вершину (куди зараз ще й обмежений дозвіл мандрувати) чи сплав гірськими річками. Натомість запропонують пообідати, споглядаючи краєвиди навколо, насолодитися спеціальними спа-послугами, перезавантажитися біля того ж басейну з книгою в руках. І усе це без зайвого поспіху, метушні, мегаактивності.

- Зараз такий відпочинок – топ серед запитів, - розповідає Коротко про менеджер турфірми «Вояж ер» Оксана. – В основному релакс-тури купують люди віком 30+, сім’ї з малими дітьми, сім’ї військовослужбовців. Формуючи програму таких поїздок, ми спеціально уникаємо надмірних активностей. Цей відпочинок має інший настрій.

Тиша та спокій. Саме те, що, так би мовити, лікар прописав для українців, які живуть у час війни.

На перший погляд, турфірми пропонують релакс-тури по Україні на будь-який смак та гаманець. А насправді за словом «релакс» приховують дво- або триденні подорожі, програма яких розписана похвилинно. Тому порада: детально ознайомтеся з маршрутом таких турів, перш ніж вирушати в подорож.

На спа до Трускавця

За дійсно умиротвореним відпочинком для душі та тіла треба їхати сюди. По-перше, саме місто досить компактне та тихе. По-друге, як не рахуй, а у трускавецьких готелях відпочинок обійдеться дешевше, аніж у спа-комплексі Києва чи Львова.

Турфірми пропонують відпочинок у спа-закладах Трускавця терміном від 7 днів. Програма «лінива»: туристи можуть майже усі дні провести у басейнах, спа-зонах, за дегустацією мінеральних вод, з масажем тощо. Звісно, пропонують і прогулянку містом, риболовлю, участь у місцевих колоритних атракціях. І навіть поїздку у гори, до яких з Трускавця рукою подати. Але такі активності – за попередньою домовленістю та окремою платою.

Вартість: від 5950 грн (сніданки включено)

Дізнатися більше: сайт туроператора «Навігатор Україна» 

Гуцульській глемпінг

Знаходиться неподалік міста Верховина. На одній із вершин села Ільці (Івано-Франківська область) є п’ять купольних конструкцій-"бульбашок", що зовні схожі на великі намети. А всередині цих куль інтер’єр - наче лакшері-готелю. Щоправда, з гуцульським колоритом.

- Кожен геокупол унікальний по-своєму, має цікавий дизайн та родзинки в інтер’єрі, - пояснюють працівники глемпінгу EcoSpace Ethno. - Окрім того, наші куполи екологічні. Для встановлення та подальшого використання геокуполу не потрібен фундамент. Таким чином, немає негативного впливу на надра землі та навколишнє середовище. А ще усі куполи - це окремі ґражди із цікавими деталями української культури, а рецепція комплексу - відреставрована гуцульська хата.

Одразу уточняємо: хоч EcoSpace Ethno - глемпінг, тут немає гучних вечірок до пізньої ночі, натовпу гостей. У кожному з 5 куполів може проживати максимум троє дорослих людей. Самі ж працівники глемпінгу підкреслюють, що у них можна насолодитися тишею та спокоєм навколишньої природи.

А краєвиди тут такі, що аж дух захоплює! З панорамних вікон кожної «бульбашки» видно Чорногірський хребет. Красиво, комфортно, спокійно. З власного куполу навіть виходити не хочеться, хіба що до невеличкого басейну. А для тих, хто все-таки прагне більше активностей, пропонують екскурсії у гори, сплави Чорним Черемошем, поїздки на квадроциклах.

Вартість: 4000 грн за добу (сніданки включено)

Дізнатися більше: сайт EcoSpace Ethno

Три дні на Драгобраті

Взимку там усюди черги, тому що це найвищий гірськолижний курорт Українських Карпат. А влітку та у міжсезоння спокійніше.

На Драгобраті куди не глянь – гори та хвойні ліси. І у цьому благодатному місці, в одному з місцевих готелів, є можливість провести день та дві ночі. Ще й, уявіть, без обов’язкової програми, нав’язливих екскурсоводів та торговців сувенірами. Втомлені від галасу великих міст туристи зазвичай відсипаються, а після ситного сніданку закутуються у ліжник (в горах буває досить свіжо навіть спекотним літом) і милуються краєвидами.

Турфірми пропонують певні активності, наприклад, додаткову поїздку на один з місцевих водоспадів, екскурсію у гори тощо. Та це все за бажанням.

Вартість: 3800 грн (сніданки та вечері включено)

Дізнатися більше: сайт турагенції «Еко тур»

Хатина у лісі

Та все ж не Карпатами єдиними. У різних регіонах України пропонують в оренду на добу і більше будиночки з усіма зручностями. Такі хатини знаходяться біля озера або в лісовій глушині. До прикладу, два будиночки «Хітте» у лісі неподалік Львова. Власники підкреслюють: створили такий простір, щоб люди мали змогу насолоджуватися краєвидами на ліс і озера, що поблизу.

- Простір був продуманий, щоб святкувати прості задоволення від життя, відпочивати на залитій сонцем терасі з книгою або насолоджуватися краєвидом через великі вікна, - кажуть у «Хітте».

Обидва будинки світлі, просторі, можуть проживати 2 та 4 людини. А зовні куди не глянь – ліс. І тиша. Немає ні шуму автівок, ні галасу сусідів. Тільки спів пташок, легенький шурхіт листя, плюскіт риби в озері. Ідеальне місце для перезавантаження.

Вартість: від 3500 грн за добу.

Дізнатися більше: сайт