Камала Гарріс пообіцяла підтримувати Україну, якщо стане президентом США

Кандидат на посаду американського лідера розповіла про свої плани у разі перемоги на президентських виборах.

REUTERS

Віцепрезидент Сполучених Штатів Камала Гарріс офіційно ухвалила номінацію на вибори президента США у 2024 році від Демократичної партії. Про це пише Reuters.

- Від імені всіх тих, чиї історії могли бути втілені лише у найбільшій країні світу, я приймаю вашу номінацію на пост президента Сполучених Штатів, - заявила Гарріс на національному з'їзді демократів.

У своїй промові Гарріс звинуватила суперника на майбутніх виборах Дональда Трампа у "симпатії" до диктаторів. Політик зазначила, що завжди боротиметься проти "тиранії" та твердо знає свою позицію.

- У вічній боротьбі між демократією та тиранією я точно знаю, на чиєму боці я стою, і я впевнена, що знаю, яке місце мають займати Сполучені Штати, - сказала Гарріс.

Також Гарріс пообіцяла підтримувати Ізраїль, повернути заручників додому з Гази та припинити конфлікт у цьому регіоні. Вона заявила, що захищатиме право Ізраїлю на самооборону, і робитиме все можливе, щоб забезпечити його здатність захищатися. Кандидат у президенти США пообіцяла підтримку й Україні, яка продовжує боротьбу з агресією РФ. Політик нагадала, що за п'ять днів до початку російського вторгнення в Україну вона попереджала президента Володимира Зеленського та відіграла ключову роль у координації дипломатичної відповіді США, мобілізувавши "понад 50 країн".

- Я допомагала мобілізувати понад 50 країн світу для захисту від путінської агресії, і, як президент, я твердо стоятиму на боці України та наших союзників з НАТО, - підкреслила вона.