Україна святкує День прапора – які заходи плануються у столиці

Офіс президента завчасно свої плани не оприлюднює через міркування безпеки.

president.gov.ua

У п’ятницю, 23 серпня, Україна відзначає День державного прапора. У цей день у Києві проводиться велика кількість заходів, хоча більшість з них не є масовими. «Корективи» у плани святкувань можуть внести ймовірні масовані російські обстріли, про що напередодні попереджало посольство США в Україні. Проте в столиці є що подивитись, пише Главком. 

Офіс президента завчасно свої плани не оприлюднює з міркуваннь безпеки. Але зранку Володимир Зеленський виклав відео з привітанням, у якому наголошується, що "синьо-жовтий – єднає, синьо-жовтий – надихає, синьо-жовтий – це Україна". 

Нацполіція заявила про проведення 486 заходів з нагоди державних свят, під час яких "готові забезпечити безпеку". Правоохоронці звернулись до українців з проханням реагувати на сигнали тривоги, перебувати в укриттях під час їхніх сигналів, не чіпати підозрілі предмети та повідомляти поліцію про порушення правопорядку.

Які заходи плануються на День державного прапора 23 серпня

Національна філармонія України покаже авторську програму Євгена Петриченка «Concerto Grosso з позитивом». У Національному академічному театрі опери та балету України імені Т. Шевченка покажуть одну з найбільш виконуваних українських опер «Запорожець за Дунаєм» С. Гулака-Артемовського;

Музей історії України у Другій світовій війні та Український інститут національної пам’яті анонсували відкриття виставок: «Війна: зворотня перспектива» та «Наш спадок» відповідно.

Український дім презентує кінохроніку війни та розмову з командою українських кінематографістів «Вавилон`13», «Виставу про любов» від театрального бюро «Тіньова» та концерт дівочого фольклорного гурту «Вільце».

У Мистецькому арсеналі продовжуються «Практики розпізнавання. Ситуаційні ігри» – друга частина проєкту Лабораторії сучасного мистецтва «Мала Галерея Мистецького арсеналу», присвяченого переосмисленню ключових виставок 90-х. Основою другої частини проєкту є одеська виставкова тріада 1995-1996 рр.: «Синдром Кандинського», «Кабінет доктора Франкенштейна. Неохимеризм» та «Фантом-опера».