Блогер Волошин підтвердив виїзд з України та розповів, кому перерахував кошти зі збору на "Охматдит"

Інфлюенсер розповів, чому покинув Україну і як вчинив із пожертвами на відновлення дитячої лікарні.

youtube.com/ВОЛОШИН

Блогер та співак Олександр Волошин підтвердив, що виїхав з України за кордон. Артист записав відео для YouTube-каналу, в якому заявив, що не планує повертатися, поки "ця система при нашій владі".

- Усі знають, що я поїхав. Відразу скажу, що поки ця система при нашій владі, я повертатися не планую, - заявив Волошин.

У ролику Олександр пояснив, що до цього рішення підштовхнули події, які відбувалися у його житті останні два місяці. Все почалося зі побиття охоронця. За словами Олександра, невідомі нібито напали на чоловіка, який працює на нього. Після цього інциденту він вирішив перевірити, чи не є об'єктом стеження, і з'ясував, що в його машині нібито знайшли інструменти для прослуховування.

Він також зіткнувся з хвилею хейту та погрозами, коли РФ вдарила по "Охматдиту". Причиною цього стали сторис, у яких Волошин заявив про так звану необхідність переговорів. У відповідь на це блогер показав уривки з інтерв'ю політиків і заголовки новин, де йдеться про переговори з Росією і концепцію мирних угод.

- Чому президент, політик та журналіст може говорити про переговори, а звичайна людина не може? Чим відрізняються права цих людей? Мені здається нічим. Очевидно, що на моєму прикладі показали решті людей, хто може повести за собою аудиторію, те, що говорити ви не будете, тому що з вами станеться все те, що трапилося з Сашком Волошиним. Як ви знаєте, обмеження свободи волі ще з СРСР є очевидною ознакою того, що демократичний режим дуже скоро зміниться на тоталітарний,
– запитав Волошин.

Паралельно він також організував збір коштів для відновлення дитячої лікарні. Зібравши понад 5 мільйонів гривень пожертвувань, артист дізнався, що маленьких пацієнтів перевели до інших медичних закладів, а тому вирішив направити допомогу кожному "адресно". Проте знайшлися ті, хто почав звинувачувати його в тому, що він вкрав ці кошти.

Волошин зазначив, що з того часу відчував на собі тиск. Один зі знайомих навіть пропонував йому допомогти "вирішити всі питання" в обмін на просування благодійного фонду, назву якого він розкривати не став. Олександра попросили організувати збір на таку саму суму, але жодних умов та деталей не надали.

Наприкінці ролика Волошин запевнив, що планує й надалі допомагати Україні. Олександр також поскаржився на погрози від військових та заявив, що суспільство не повинно критикувати ухилянтів та тих, хто потонув під час спроб втекти за кордон.

8 липня після масованої російської атаки Волошин, Юля Верба, Настя Умка та низка інших блогерів написали про необхідність переговорів із Росією. Їх звинуватили у поширенні російського ІПСО, а Умку навіть викликали до СБУ. Волошин тоді пояснив, що фразою "зіграти за їхніми правилами" передбачав, що Україні потрібно "прийняти початкові умови для того, щоб розпочати переговори". Після цього скандалу Олександра внесли до бази сайту "Миротворець" через те, що він нібито "поширює російську пропаганду".