В Австралії помер відомий пінгвін-гей Сфен

Разом зі своїм партнером Меджіком вони виховали двох прийомних пташенят.

visitsealife.com

На початку цього місяця у віці 12 років помер пінгвін на ім'я Сфен. Про це повідомили співробітники Сіднейського океанаріума Sea Life (Австралія).

Сфен і Меджік - пара пінгвінів-геїв, яка викликала переполох у 2018 році, коли співробітники акваріума побачили пару пінгвінів-самців, які завжди разом і збирали камінці, щоб збудувати власне гніздо. Пара мала "прийомних пташенят" - Сфенгіка (Лару) та Кленсі. Сфен і Меджик були разом навіть не в сезон розмноження, а для пінгвінів це рідкість.

Пінгвіни стали популярними, коли про їхні одностатеві стосунки написали світові медіа. Після цього у серіалах, документальних фільмах та книгах з’явилися згадки про них.

BBC пише, що здоровʼя Сфена погіршилося за кілька днів до його смерті. Тож ветеринари акваріума вирішили зробити евтаназію, щоб покінчити з болем і дискомфортом пінгвіна. Йому було майже 12 років і це вважається довгим життям для цієї породи пінгвінів, Які живуть 12-13 років.

У океанаріумі зазначили, що популярність пари допомогла привернути увагу суспільства до проблем пластикового забруднення, глобального потепління та важливості захисту диких пінгвінів - через ініціативи зі збору коштів. Сфен і Меджик - це більше, ніж просто красива історія кохання, їхній вплив у всьому світі як символу рівності є незмірним, резюмували в океанаріумі.