Українські сім'ї з дітьми почали їхати з Польщі, - дані польського соцстраху

За рік кількість дітей із українським громадянством, зареєстрованих у країні, зменшилась на 47 258.

цензор.

У Польщі перебуває понад 315 тисяч українських дітей віком до 18 років. При цьому ще рік тому їх було понад 362 тисячі, пише з посиланням на дані ZUS (Zakład Ubezpieczeń Społecznych - Установа соціального страхування), видання Vitrina.

Журналісти зазначають, що цифру взято з програми виплат на дітей, згідно з якою на кожну дитину в країні можна отримувати допомогу в розмірі 800 злотих. Для цього потрібно лише подати заяву на участь у програмі «800 плюс». Виплати надходять до 18 років.

У ZUS підрахували, що у першому півріччі поточного року виплати отримали 315 470 дітей з українським громадянством, що набагато менше, ніж роком раніше, – 362 728.

Загалом у першій половині 2024 року виплати отримали 370 тисяч 887 іноземців, що на 8,9% менше, ніж за аналогічний період минулого року, коли виплати отримали 406 тисяч 906 осіб.

Видання зазначає, що тенденцію пов'язують із тим, що українські сім'ї з України починають їхати з Польщі – або повертаються на батьківщину до України, або їдуть далі на Захід. До речі, цю тенденцію помітили і роботодавці – працівників з України у Польщі стає дедалі менше.