ГУР атакувало російські телеканали, показавши відеоролики про війну в Україні

Наразі частина їх перестали працювати.

Getty Images

Кіберфахівці Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони показали правдиві відео про війну в Україні у низці російських телеканалів. Про це повідомляє "РБК-Україна" з посиланням на джерела у спецслужбах.

За даними ГУР, відео від розвідників було тричі продемонстровано у прайм-тайм телеканалів "Первоуральськое ТВ", "Евразия 360", "Евразия. Первый канал" та інших. Частина атакованих каналів входять до медіахолдингу тамтешнього олігарха Андрія Комарова.

Російські кіберспеціалісти намагалися перервати українську трансляцію, проте через їхні дії було припинено показ одразу девʼятьох російських телеканалів, а саме "Евразия 360", "Евразия Первый канал", "Первоуральськое ТВ", "Луганск 24", "Первый республиканский", "СпБ", "Оплот", ТВ-3 та "Первый русский".

Це не завадило кіберфахівцям ГУР у збереженні доступу до серверів телекомпаній, наголосили в Міноборони. Через це низка телеканалів були змушена припинити мовлення на тривалий час з моменту здійснення атаки. Про це свідчать і публічні звернення до телеглядачів.

Станом на ранок 22 серпня лише телеканал "Евразия 360" та ТВ-3 частково відновили свою роботу. Мовлення інших каналів лишається заблокованим.