В Україні стрімко зростає захворюваність на COVID-19 - понад 26 тисяч випадків у серпні

За половину серпня кількість заражених удвічі перевищила показники липня.

facebook.com/i.kuzin.moz

В Україні стрімко зростає захворюваність на COVID-19. Якщо у липні реєструватиме 11,5 тисяч хворих, то а за першу половину серпня вже понад 26 тисяч. Про це повідомив в ефірі телемарафону головний санітарний лікар України Ігор Кузін.

Він зазначив, що збільшення кількості випадків спричинене новим субваріантом COVID-19 Omicron – FLiRT. Течія захворювання легка для людей, які мають повний курс вакцинації. Однак для людей старше 60-ти років і людей із супутніми хронічними хворобами можлива тяжка течія.

- Щодо основних особливостей FLiRT варто відзначити те, що він поки що не характеризується якимось підвищенням рівня госпіталізації чи якимось надзвичайно складним перебігом. Але водночас він за своїми характеристиками набагато швидше передається і дуже швидко викликає таку хвилеподібну захворюваність, - сказав Кузін.

Він зазначив, що в червні МОЗ зареєструвало 2300 нових випадків захворювання на COVID, у липні, коли вже почали реєструвати появу штаму FLiRT - майже 11,5 тисяч, а за першу половину серпня - трохи більше 26 тисяч українців звернулися за наданням медичної допомоги. Кузін зазначив у той же час, що кількість пацієнтів, які перебувають на стаціонарному лікуванні, залишається відносно невеликою. Це 2-2,5 тисячі і в переважній більшості, понад 80%, це пацієнти віком від 60 років, які не отримали вакцинації взагалі, або не отримували вакцинацію протягом останніх 12 місяців.