ГУР попередило про нові інформаційні операції РФ проти українських біженців у Європі

Росія намагається переконати українців не повертатись на батьківщину.

t.me/DIUkraine

Росія готує нові пропагандистські операції проти українських біженців у Європі. Вони всіляко намагаються переконати людей, які покинули країну через війну, не повертатися. Про це повідомляє представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

– Росія вже проводить заходи, наприклад, на території Італії, де використовує своїх пособників – так званих журналістів з української окупованої території, щоб виправдати геноцидну війну проти України. Це презентації різних "мистецьких та документальних" книг нібито про злочини України на території Донецької та Луганської областей, - сказав він.

Представник ГУР також зазначив, що росіяни дуже активно працюють з нашими громадянами, які виїхали до країн Європи через розпочату Росією війну. За його словами, це дуже потужна робота – створення різних громад, навчання дітей, церква – "те, що використовується задля того, щоб наші українці втратили свою ідентичність, а ще більше – щоб ніколи не поверталися до нас", пояснив Скібіцький.