Рятувальники допомогли туристові з Чехії, якому стало зле, коли він спускався з Говерли

Через втому та негоду у чоловіка підвищилися тиск і температура.

facebook.com/groups/375757500942265/user/100076032742025

У вівторок, 20 серпня, о 17:10 до Служби порятунку надійшло повідомлення про те, що під час гірського походу зробилося зле туристові з Чехії. 31-річний чоловік у складі групи з чотирьох мотоциклістів спускався з Говерли у Рахівському районі й біля підніжжя відчув себе недобре. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Закарпатській області.

Чоловік не міг рухатися далі й терміново потребував допомоги. Група українських туристів, яка опинилася поруч, подзвонила за номером 101. Рятувальники разом із лікарем екстреної медичної допомоги дісталися до потерпілого в район екопункту "Перемичка" біля підніжжя Говерли та надали йому першу допомогу.

Як повідомляє "103 Закарпаття", лікарі піднімались гірською стежкою до екопункту позашляховиком протягом майже двох годин. Після огляду  пацієнта з’ясувалося, що у чоловіка тиск 150/90, тахікардія 114 та трохи підвищена температура. Він скаржився на оніміння рук та ніг і загальну слабкість. Кардіограма та сатурація були у нормі. Під час спілкування з’ясувалося, що разом із друзями вони вже відвідали Чорну Гору і тривалий час були за кермом мотоциклів. Ймовірно, далися взнаки втома, негода та перепади висот в горах.

Після обстеження та медичних маніпуляцій чоловіка евакуювали до села Говерла. Звідти автомобілем ЕМД його було транспортовано до Рахівської районної лікарні.