Укренерго оновило інформацію щодо графіків відключень світла: ввечері будуть діяти дві черги

Це зумовлено спекою у більшості областей. 

facebook.com/npcukrenergo

Через аномальну спеку та зростання споживання електроенергії, в Укренерго оновили графіки відключень електроенергії. Їх застосують з 15:30,  а не з 16-ї години, як було заплановано раніше. Окрім того, ввечері діятимуть одразу дві черги відключень, повідомляють в Укренерго.

- Сьогодні, 21 серпня, з 15:30 до 18:00 і з 22:00 до 24:00 діятиме одна черга відключень. З 18:00 до 22:00 обленерго будуть застосовувати дві черги відключень одночасно, - йдеться у повідомленні.

Енергетики зазначають, що енергоживлення об'єктів критичної інфраструктури не обмежується. А от пересічні споживачі мають ощадливо використовувати електрику, адже споживання електроенергії продовжує зростати.

Так, у середу, 21 серпня, станом на 9:30 рівень споживання на 1,1% вищий, ніж попередньої доби. Це зумовлено спекою у більшості областей.  Вчора, 20 серпня, максимум споживання був на 2,2% вищим, ніж попереднього робочого дня - у понеділок, 19 серпня. Це орієнтовно дорівнює потужності одного енергоблока великої ТЕС. Додати такий обсяг генерації наразі немає змоги через наслідки ударів росіян по електростанціях.