Вночі та вранці росіяни атакували Україну 69 "шахедами"

Сили ППО працювали у 14 областях.

tsn.ua

Від вчорашнього вечора, з 23:00, всю ніч та ранок 21 серпня більшість регіонів України перебували під загрозою ударних БпЛА росіян. У тому числі і Київ. Сили ППО збили на підступах до столиці з десяток ворожих безпілотників. Про це повідомляє керівник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко. А за інформацією командування повітряних сил, загалом ворог випустив по Україні 69 "шахедів" та три ракети.

- Четверта тривога в Києві від початку доби. Остання була повʼязана із загрозою балістичного озброєння, проте пусків ракет в напрямку столиці зафіксовано не було.  За попередньою інформацією, в бік столиці прямувало до десятка ворожих дронів. Але силами і засобами ППО усі ударні БпЛА окупанта були знищені ще на підступах до Києва, - написав Сергій Попко у Telegram.

Він також зазначив, що за поточними даними, в місті обійшлося без жертв та руйнувань. Громадян закликали не ігнорувати сигнали повітряної тривоги, аби вберегти себе та своїх рідних.

Як повідомило Командування повітряних сил ЗСУ, у ніч на 21 серпня російські окупанти завдали удару по Україні двома балістичними ракетами "Іскандер-М"/KN-23 із Воронезької області, керованою авіаційною ракетою Х-59/Х-69 із повітряного простору Курської області та 69 ударними БпЛА типу Shahed (райони пусків – Приморсько-Ахтарськ, Єйськ, Курськ).

- Загалом радіотехнічними війсками Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 72 повітряних цілей. У результаті протиповітряного бою збито 51 повітряну ціль: одну керовану авіаційну ракету Х-59/Х-69 та 50 ударних БпЛА Shahed-131/136 у межах Хмельницької, Полтавської, Черкаської, Київської, Вінницької, Івано-Франківської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Херсонської, Донецької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей. Ще 16 ворожих БпЛА локаційно втрачено- ймовірно упали під впливом радіоелектронних засобів протидії. Інформація уточнюється, - йдеться у повідомленні.

Крім того, зафіксували перетин ворожим ударним дроном державного кордону з Республікою Білорусь у Чернігівській області. Ще один російський БпЛА повернувся у Бєлгородську область.

Станом на 11:15 21 серпня один ворожий безпілотник знаходиться в повітряному просторі на Черкащині. Бойова робота триває.