Громадськість закликає Кабмін націоналізувати «Гулівер» та відкрити в ньому реабілітаційний центр для військових, - петиція

Автори петиції аргументують своє звернення тим, що «Гулівер» був побудований за кошти державних банків «Ощадбанк» та «Укрексімбанк»

Громадська організація Союз Воїнів Добровольців  закликає Кабінет міністрів України та прем’єр-міністра Дениса Шмигаля  націоналізувати бізнес-центр «Гулівер» у Києві. Відповідна петиція, подана на офіційний сайт КМУ і вимагає перетворення цього об'єкта на сучасний Центр реабілітації військовослужбовців.

Автори петиції аргументують своє звернення тим, що «Гулівер» був побудований за кошти державних банків «Ощадбанк» та «Укрексімбанк», а також зазначають, що його нинішній власник Віктор Поліщук не виконує своїх фінансових зобов'язань перед державою та не повертає отриманний кредит. За даними активістів, загальна сума боргів перед держбанками складає близько 14 мільярдів гривень, що значно перевищує ринкову вартість об'єкта. На думку авторів петиції, якщо не повернути будівлю державі, актив може бути знищений.

Крім того, власника «Гулівера» Віктора Поліщука звинувачують у зв'язках з державою-агресором, російською федерацією, та в ухилянні від сплати податків, зокрема і під час повномасштабного вторгнення рф. Проти юридичної компанії, яка здійснювала управління «Гулівером», вже відкрите кримінальне провадження щодо несплати податків, а сама будівля була арештована та передана в управління Агентству з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Громадські активісти наголошують, що націоналізація «Гуліверу» та його перетворення на Центр реабілітації військових буде не лише актом справедливості, але й важливим кроком у забезпеченні підтримки тих, хто захищає Україну на фронті. Вони закликають прем’єр-міністра Дениса Шмигаля  вжити заходів для повернення об'єкта у власність держави та його подальшого використання в інтересах суспільства.