У Києві зафіксували зростання тяжких хворих на коронавірус

Лише за добу до столичних лікарень потрапили 34 тих, хто заразився.

REUTERS

У Києві спостерігається збільшення кількості пацієнтів із тяжкими формами COVID-19. Кількість госпіталізованих уже зросла до 130 осіб. Про це повідомляє пресслужба міської ради.

- 1 серпня у столичних лікарнях перебували 87 осіб, а до 20 серпня їхня кількість збільшилася до 130. За останню добу поступили 34 пацієнти, що майже вдвічі більше порівняно з попередньою добою. Крім того, відзначається зростання захворюваності серед дітей, – заявила директор департаменту охорони здоров'я КМДА Валентина Гінзбург.

За її словами, особливе занепокоєння у медиків викликає збільшення числа хворих, яким потрібна киснева підтримка та підключення до апаратів ШВЛ. У зв'язку з цим у департаменті охорони здоров'я нагадали про важливість дотримання протиепідемічних заходів.

- Регулярно мийте руки або використовуйте дезінфектанти після контакту з предметами загального користування. Уникайте перебування у багатолюдних закритих приміщеннях, а якщо це необхідно, використовуйте захисні маски. Не забувайте міняти маски регулярно, і якщо ви використовуєте багаторазові маски, майте кілька штук під рукою та періть їх після кожного дня використання, – закликала Гінзбург.