Фреймут відповіла на закиди забудовника про російське громадянство її чоловіка

Телеведуча розповіла про скандал і суд із компанією-забудовником.

tabloid.pravda.com.ua

Ольга Фреймут відповіла на закиди власника компанії-забудовника Saga Development Андрія Вавриша, у проєкт якого сім'я телеведучої вклала кошти на етапі будівництва квартири. У відповідь на звинувачення в шахрайстві та невиплаті коштів після виграшу в суді Вавриш заявив, що будинок був зданий в експлуатацію і є документи, які підтверджують це. Власник компанії також наголосив, що чоловік Ольги Володимир Локотко, з яким укладено договір про купівлю квартири, є громадянином Росії. За його словами, саме це сьогодні ускладнює процес повернення коштів.

Сама Фреймут у коментарі Tabloid зазначила, що цього документа не існує, а на ділянці все ще продовжується будівництво.

– Цей документ (про введення будинку в експлуатацію. - Авт.) не існує, у них дуже багато різних документів. І вони створили багато компаній і мають документ, який треба показати в даний момент. Буквально позавчора ми були з чоловіком на території, там все закрито, там триває будівництво, ніхто нікому нічого не здав. Більше того, коли я виставила це, люди почали мені писати свої страшні історії і розповідати про те, як вони працювали у Вавриша, як втратили житло, як створюються одноденні компанії... В мене просто волосся дибки, тому що я не знала, що розворушила такий людський біль, - заявила Фреймут.

Телеведуча зазначила, що суд заарештував рахунки кількох компаній Вавриша, але сім'ї встигли віддати лише 3 із 13 мільйонів гривень компенсації.

- Коли ми подали до суду, це давно було, ще до війни, тому що нічого не відбувалося, то суд ми виграли. І судом було вирішено заарештувати рахунки кількох його компаній. Суд заарештував майно, але він давай виводити гроші з цих рахунків. Але нам встигли віддати 3 мільйони гривень. Але борг зараз 10 мільйонів. Та рахунки порожні. І щойно гроші будуть у Вавриша забрані, ми подамо інший позов, в результаті якого він повинен буде заплатити курсову різницю інфляції, це ще 10 млн гривень, - розповіла Фреймут. - Я буду збирати історії людей, які теж стали жертвами цих компаній. Я так це не залишу. Я вмію заробляти гроші, як і мій чоловік. Ми завжди їх заробляли і не крали. Але я думаю, ця історія сталася не випадково. Доведеться боротися.

Ольга також додала, що її чоловік родом із Казахстану, але був громадянином Росії, проте вже понад 18 років живе, працює та є резидентом України.

- Мій чоловік дійсно був громадянином Росії, ну так склалося, що він народився у Казахстані, він там (у Росії) вчився, а потім поїхав до України, і з 2006 року він живе, працює і є резидентом України. Більше того, у нього є персональні санкції від Росії у 2018 році як на топменеджера української медіаіндустрії (їх було знято у 2019 році. - Авт.), - уточнила Фреймут. – Так, ми знаємо, що під час війни Україна забирає житло у росіян, але мій Володя - він резидент України. А за законом, Україна не накладає санкції на резидентів України. Тобто це нереально, це брехня. І наразі Володя є громадянином Казахстану. Нам же треба якось в Україні жити. Звичайно, Володя отримав казахський паспорт. Він подався на українське громадянство ще до початку війни, але почалася війна. І поки що ми чекаємо на рішення.

Ольга Фреймут одружена з продюсером Володимиром Локотком понад вісім років. У шлюбі у них народилося двоє дітей. Фреймут має старшу дочку Злату від британця Ніла. Після початку повномасштабної війни в Україні Ольга разом із дітьми виїхала до Лондона. Там телеведуча працює журналістом в одній із найзнаменитіших газет Великобританії Sunday Express, де веде щотижневу колонку про Україну.