Рада звільнила військових від покарання за першу "самоволку" та дезертирство

Згідно з новим законом, порушник, щоб уникнути суду, має добровільно повернутися до лав ЗСУ.

REUTERS

Верховна Рада ухвалила закон, яким в Україні послаблять покарання за самовільний вихід з військової частини та дезертирство. Про це повідомив у своєму телеграм-каналі народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

– Рада підтримала послаблення відповідальності за СЗЧ (№ 11322). За – 270. Якщо підозрюваний у самовільному виході з частини висловив бажання продовжити службу, його можуть звільнити від кримінальної відповідальності, – повідомив нардеп.

Згідно з ухваленим законом, військовослужбовця, який під час воєнного стану вперше самовільно залишив місце служби або військову частину, може бути звільнено від кримінальної відповідальності. Для цього він має до завершення досудового розслідування добровільно повідомити слідчого чи прокурора про намір повернутися до військової частини або місця служби для продовження служби. Звільнення від кримінальної відповідальності можливе лише за умови, що командир військової частини дасть письмову згоду на продовження військової служби цим військовослужбовцем.