Спека в Україні набирає обертів – 21 серпня очікується до +37

Нашу країну накриє антициклон, який принесе з собою суху та спекотну погоду.

REUTERS

В Україні очікується підвищення температури повітря з середи, 21 серпня. У деяких регіонах спека сягне +37. Про це повідомила у своєму фейсбуці синоптик Наталія Діденко.

- 21 серпня очікується у більшості областей України +30+35 градусів, місцями (крім західних областей) +35+37 градусів. Переважає завтра суха погода – антициклон, нижче на карті видно, що над Україною літера Н – це високий атмосферний тиск. Проте ось та жовта гілочка на захід, лінія сходження, може в четвер зумовити локальні зливові грозові дощі над західною частиною України, - зазначає синоптик.

За даними Діденко, у Києві також очікується суха та спекотна погода. Температура повітря у столиці складатиме +35. Спека найближчими днями залишить частково лише північні та західні області.

- 22-23 серпня спека дещо ослабне на півночі України, у західних областях та частково у центрі. Схід та південь залишаться у спекотному статусі-кво. До кінця серпня спеки ще вистачатиме в Україні, найближче відчутне послаблення спеки маячить десь із 28 серпня, - йдеться у прогнозі.