Чотири депутати заявили про технічний збій під час голосування за заборону УПЦ МП

Мар'яна Безугла, Олексій Гончаренко, Сергій Іонушас та Наталія Піпа подали заяви про зарахування їхнього голосу у підтримку законопроєкту.

У чотирьох депутатів стався технічний збій з картками під час голосування за заборону УПЦ МП. Мар'яна Безугла (позафракційна), Олексій Гончаренко (Європейська солідарність), Сергій Іонушас (Слуга народу) та Наталія Піпа (Голос) подали заяви про зарахування їхнього голосу у підтримку законопроєкту. Про це парламентарі написали у соцмережах. 

- Під час голосування сталась технічна проблема, моя картка за дивних обставин не спрацювала. Тому я терміново подав заяву, щоб мій голос був врахований. Я повністю підтримую заборону діяльності російської церкви в Україні! Технічний збій з картками стався не тільки в мене - заяви про врахування голосу подала Безугла, Іонушас (слуга), Піпа (Голос), - написав Гончаренко.

- На голосуванні проти московської церкви не спрацювала картка, як і на сигнальному голосуванні до цього, що не помітила, відповідала в WhatsApp військовим. Написала заяву зарахувати мій голос «за», - повідомила Безугла.

Закон про заборону УПЦ МП підтримали 265 нардепів, 29 були проти і 4 утримались. "Платформа за життя та мир" (колишня ОПЗЖ) майже повним складом проголосувала проти. Лише Юрій Загородній голосував "за".