Кабмін підтримав Національний кешбек - компенсацію 10% за купівлю українських товарів

Щомісяця держава повертатиме 3 тисячі гривень за купівлю українських товарів.

Кабінет міністрів України затвердив програму Національного кешбеку. Вона дозволить отримувати 10% компенсації вартості куплених українських товарів, але не більше 3 тисяч гривень щомісяця. До програми громадяни зможуть під’єднатися через "Дію".  Про це повідомили міністр цифрової трансформації Михайло Федоров та пресслужба Кабміну.

Кешбек надаватиметься на товари українського виробництва, в тому числі ліки і медичні вироби. Кешбек не буде нараховуватись на підакцизні товари. За гроші від кешбеку можна буде оплатити комуналку, задонатити на армію, придбати військові облігації. Також їх можна витратити на транспорт, мобільний звʼязок, спорт, кіно й оплатити медичні послуги.

Українські виробники та продавці зможуть подати через портал "Дія" заявку на участь у програмі та зареєструвати перелік товарів. Повноцінно послуга запрацює у вересні. За словами міністра Федорова, програма буде реалізована так само просто, як і "ковідна тисяча", без зайвих візитів до держустанов чи банків.

Своєю чергою нардеп Олексій Гончаренко додав, що реалізувати Національний кешбек планують вже з 24 серпня. Він буде діяти до 31 грудня 2025 року. Фінансувати це все будуть з державного бюджету - 3 млрд у 2024 році і вже 6 млрд у 2025 році.