Споживання електроенергії в Україні зростає щодня через спеку

Станом на 9:30 20 липня рівень споживання на 2,1% вищий, ніж попередньої доби.

facebook.com/npcukrenergo

Споживання електроенергії в Україні продовжує зростати. У вівторок, 20 серпня, станом на 9:30, рівень споживання на 2,1% вищий, ніж був попередньої доби. Це зумовлено спекотною погодою у більшості областей України, повідомляє Укренерго.

- Вчора, 19 серпня, максимум споживання був на 3,9% вищим, ніж попереднього робочого дня - у п’ятницю, 16 серпня. Це значне збільшення, що орієнтовно дорівнює потужності двох енергоблоків ТЕС. Додати такий обсяг генерації зараз немає змоги через наслідки ударів росіян по електростанціях. Тому сьогодні з 16:00 до 24:00 будуть застосовуватись заходи обмеження споживання для всіх категорій споживачів, окрім критичної інфраструктури та підприємств, що оплачують понад 80% імпорту електроенергії для власних потреб, - йдеться у повідомленні.

Графіки застосування обмежень у кожному регіоні встановлюють оператори системи розподілу – обленерго. З ними можна ознайомитись на офіційних сайтах обленерго та на їхніх сторінках у соцмережах.

Через бойові дії та з інших причин повністю або частково знеструмлені 550 населених пунктів. Зокрема, через бойові дії є знеструмлення у Донецькій, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській та Харківській областях. З технічних причин знеструмлювались споживачі на Київщині.

Українська енергосистема все ще відновлюється після восьми масованих атак росіян, у ній зберігається дефіцит потужності, а на енергооб’єктах тривають аварійні та планові ремонти. Тож громадян закликають до ощадливого споживання електроенергії протягом всієї доби, а особливо в години максимального споживання - вранці та увечері.