Байден підбив підсумки свого президентства та 50-річної політичної кар’єри

Серед успіхів очільник США згадав Україну.

facebook.com/joebiden

Президент США Джо Байден виступив на з’їзді Демократичної партії у Чикаго, підбивши підсумки своєї роботи на посаді президента. Серед своїх успіхів згадав спротив України російському вторгненню, пише "Голос Америки".

-  Я провів майже 190 годин із моїми партнерами - головами держав в Європі, щоб зміцнити НАТО. Ми це зробили, ми об'єднали Європу, чого не було роками, приєднавши Швецію та Фінляндію до НАТО, - зазначив Байден, додавши, що ні він сам, ні віцепрезидентка Камала Гарріс, "ніколи не схилимось перед Путіним".

Президент США наголосив, що «Путін думав, що захопить Київ за три дні. Три роки потому Україна ще вільна". Також серед своїх успіхів він згадав нещодавній обмін ув'язненими з Росією, що дозволив повернути незаконно утримуваних там американців.

Президент США додав, що адміністрація невтомно працює над досягненням припинення вогню у війні Ізраїлю та ХАМАС і над доставками гуманітарної допомоги. Він закликав американців віддавати свій голос за Гарріс. 

- Америко, я віддав тобі найкраще. Я віддавав тобі найкращі 50 років. Сподіваюсь, ви знаєте, як я вдячний вам усім, – підсумував Байден.