Українці вночі милувались унікальним Осетровим Супермісяцем

Наступного разу це повториться лише у січні та березні 2037 року.

t.me/DPSUkr

В ніч на 20 серпня українці мали змогу побачити унікальний Місяць, який візуально збільшився на 14% і став на 30% яскравішим. Осетровий Супермісяць наступного разу можна буде побачити у січні та березні 2037 року.

Українці масово діляться своїми враженнями від побаченого та яскравими світлинами в соцмережах. Серед тих, хто був свідком рідкого явища, стали і прикордонники, які зізнались, що не змогли пропустити це цікаве явище.

«Неймовірний Супермісяць… Фото не передає всю красу, але я просто милуюсь посеред ночі цим дивом», «Яка краса просто неймовірно», «Ідеально», «Прекрасне явище», - пишуть користувачі соцмережі.

Серпнева Осетрова повня отримала свою назву від індіанців Північної Америки. У племен, які мешкали на берегах Великих озер, серпень вважався найвдалішим часом для лову осетра. Також повний Місяць у серпні був початком сезону збору врожаю, тому  його називали Кукурудзяним, Зерновим і Рисовим.

Осетровий Місяць цього року також є сезонним Блакитним Місяцем. Це третя за рахунком повня в цьому астрономічному сезоні, тобто між рівноденнями. Всього в астрономічному сезоні чотири повні. Сезонні Блакитні Місяці відбуваються відносно рідко – раз на 2,5-3 роки.

Є ще календарний Блакитний Місяць – це якщо в календарному місяці відбуваються дві повні, то другий Місяць називається Блакитним. Календарні Блакитні Місяці трапляються досить часто.

Назва «Блакитний Місяць» не означає реальний колір супутника – він найчастіше має звичайний вигляд. Але іноді трапляється оптична ілюзія: хвилі червоного кольору розсіюють у повітрі дрібні частинки диму або попелу, і тоді Місяць набуває блакитного відтінку.