У берегів Сицилії затонула яхта, на борту якої був британський мільярдер і його донька

Майк Лінч вважається зниклим безвісти. 

REUTERS/Henry Nicholls

Британський технологічний підприємець Майк Лінч вважається зниклим безвісти після того, як біля берегів Сицилії затонула розкішна яхта. Разом з ним шукають 5 людей, пише Reuters.

Вітрильник Bayesian під британським прапором завдовжки 56 метрів, на борту якого перебували 22 людини, потрапив у несподівано великий шторм вранці 19 серпня. У цей час яхта стояла на якорі недалеко від берега в районі порту Портічелло.

У результаті 15 осіб, серед яких дружина Лінча Анжела Бакарес, якій належала яхта, і однорічна дівчинка, встигли врятуватися. Потім яхта несподівано пішта на дно.

Наразі офіційної публікації імен загиблих і зниклих безвісти не оголошено, проте людина, знайома з перебігом рятувальної операції, підтвердила, що Лінча і його 18-річну доньку Ханну не було знайдено.

Італійські ЗМІ повідомили, що загиблий був шеф-кухарем яхти. Італійська берегова охорона повідомила, що зниклі безвісти мали британське, американське і канадське громадянство. Ті, хто вижив, розповіли, що Лінч організував поїздку для своїх колег.

Майку Лінч 59 років. Він один із найвідоміших британських технологічних підприємців. Створив найбільшу в країні компанію з виробництва програмного забезпечення Autonomy на основі своїх новаторських досліджень у Кембриджському університеті і став відомий як британський Білл Гейтс.