Щодня з Покровська виїжджає до 600 людей, у жителів є два тижні на евакуацію

Місцева влада прогнозує, що вже найближчим часом у місті почнуть припиняти роботу сервіси та служби.

REUTERS

Щодня з Покровська, що на Донеччині, виїжджає 500-600 людей. Вже цього тижня у місті запровадять примусову евакуацію дітей, розповів в етері Радіо Свобода начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк. 

- В нас було 13 700 дітей до повномасштабної війни. Зараз в громаді залишається ще 4 788 дітей, тобто третина ще залишається… Я думаю, що ми дійдемо до того на цьому тижні, що в нас буде теж примусовий вивіз дітей, – каже Добряк.

Він додав, що більша кількість жителів – приблизно 60 відсотків жителів - виїжджають самотужки і власним транспортом. 18 червня місто залишило 490 людей. З них 135 потягом, інші - своїм транспортом, з речами, з прицепом.

- Ми спокійно можемо як мінімум 1000 людей вивозити. На це є ресурс. Аби поїхали, - зазначив Добряк.

За його словами, враховуючи терміни просування російської армії, жителі Покровська мають тиждень-два на евакуацію. Влада  закликає людей виїхати, поки це можливо ще зробити у спокійному режимі.

Наразі у Покровську працюють усі сервіси та служби. Але начальник МВА прогнозує, що вже невдовзі їхню роботу доведеться припиняти.

- На сьогодні поки що в Покровську працює все, всі сервіси, повністю. Тобто, і вода, і електрика, і газ, і комунальний транспорт їздить. І магазин, ринки, банки, суд, ДМС, ЦНАП. Поки що працює все. Але ми розуміємо, що тиждень там буде згортатися потихеньку, – розповів Добряк.