В ISW вважають, що РФ перекинула з Україні до Курської області понад 5000 військових

Росіяни були задіяні на різних фронтах.

REUTERS

Після початку операції ЗСУ в Курській області Росія перекинула з фронтів в Україні на цей напрямок понад 5000 солдатів. Про це повідомляється у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики посилаються на матеріал The Wall Street Journal, у якому джерело видання, знайоме з українською операцією в Курській області, повідомляє про передислокацію росіянами кілька бригад неповного складу загальною чисельністю 5000 осіб з інших районів України до Курської області. Це сталося посеред тижня у проміжку з 6-го по 13 серпня.

Джерело WSJ також розказало, що російські сили передислокували бригаду неповного складу з Донецької області.  За даними ISW,  мова могла йти йшла про бригаду "П'ятнашка" так званої "ДНР", прибуття якої  спостерігалось 8 серпня разом з іншими дрібнішими російськими нерегулярними підрозділами з Донецької області.

Станом на 15 серпня підрозділи 200-ї мотострілецької бригади також прибули до Курської області. За даними ISW, підрозділи цієї бригади останніми місяцями вели бої в районі Часового Яру Донецької області.

Інформація WSJ про 5000 військових також частково узгоджується з повідомленням, що російські сили перекинули до 11 батальйонів на лінію фронту в Курській області. За даними аналітиків,  17 серпня російський батальйон "Тигр" 155 морської піхоти повідомив про перекидання підрозділів батальйону в Курську область. А 31 липня ISW бачив підрозділи цього батальйону поблизу Вовчанська Харківської області.