У Миколаєві 13 та 14-річні підлітки палили автомобілі військових, їх викрили правоохоронці

За тиждень Нацполіція у шести областях затримала 11 осіб, які на замовлення РФ палили автомобілі військових та релейні шафи.

npu.gov.ua

За тиждень Нацполіція у шести областях затримала 11 осіб, які на замовлення РФ палили автомобілі військових та релейні шафи. Викривати паліїв та диверсантів поліцейським допомагали співробітники СБУ. Серед затриманих - четверо неповнолітніх 16 - 13 років. За скоєне зловмисникам загрожує від восьми років в’язниці до довічного ув’язнення. Про це повідомили у Національній поліції.

Поліцейські з’ясували, що фігуранти погодились на співпрацю з ворогом, аби заробити "легкі" гроші. Для звітності перед представниками російського ФСБ вони фільмували свої злочини на мобільні телефони.

Так, на Івано-Франківщині правоохоронці затримали двох родичів, один з яких неповнолітній. За перші підпали фігуранти отримали по 40 тисяч гривень, а надалі представники російської ФСБ запропонували паліям продовжити серію підпалів на Прикарпатті вже за більшу винагороду. Однак злочинців затримали під час чергової спроби умисно знищити позашляховики.

До восьми років ув’язнення загрожує і 20-річному киянину за підпал військових авто. Фігурант за гроші підпалив два службових військових автомобілі на території Печерського району. Палія затримали.

На Хмельниччині слідчі поліції оголосили юнакові підозру, який підпалював автівки військових за допомогою "коктейлів Молотова". Минулого тижня правоохоронці затримали організатора цих підпалів, а 18-річний юнак виявився безпосереднім виконавцем злочину.

Харківські поліцейські викрили місцевого мешканця, який за одну ніч він встиг спалити три військових позашляховики на території Салтівського району. Всього на рахунку палія шість пошкоджених автівок.

В Одесі та Миколаєві правоохоронці затримали дві групи завербованих спецслужбами РФ паліїв, серед яких неповнолітні. Зокрема в Одесі оперативники управління стратегічних розслідувань Нацполіції спільно зі слідчими обласного управління СБУ затримали двох 18 річних юнаків та їхню 15-річну спільницю за підпал об’єктів на залізниці. Поліцейські також встановили, що фігуранти фіксували результати ворожих обстрілів. Затриманим загрожує довічне ув’язнення.