Переговорну групу щодо обміну полоненими розширили, - Зеленський

Буде посилено також присутність інфраструктури Омбудсмена в областях України.

president.gov.ua

Цього тижня відбулось перезавантаження переговорної групи та всієї інфраструктури щодо обмінів полоненими. До неї долучилися на рівних із ГУР СБУ, МВС, Збройні Сили, Служба зовнішньої розвідки. Про це повідомив у своєму вечірньому відеозверненні Президент Володимир Зеленський.

- Буде посилено також присутність інфраструктури Омбудсмена в областях України, щоб усюди відбувалась прозора та якісна робота з рідними полонених, із громадськими активістами, які готові допомагати. І це наш безперечний пріоритет - один із десяти пунктів Формули миру. І ми обовʼязково зробимо все, щоб Україна отримала справедливий мир. Всі наші люди, всі наші громади, - сказав гарант.

Також Президент повідомив, що заслухав кілька доповідей Головкома Олександра Сирського щодо ситуації на фронті. Насамперед увага - Донеччині, адже найбільше російських штурмів відбувається саме там.

Володимир Зеленський закликав західних партнерів до рішень, які нададуть Силам оборони України додаткові далекобійні можливості.

- Ми робимо все, щоб дати нашим воїнам необхідну зброю, необхідне посилення. І саме в цьому контексті нам, безперечно, важливо, щоб партнери прибрали барʼєри, які заважають нам послаблювати російські позиції саме так, як цього потребує хід війни. Далекобійність для наших сил – це відповідь на всі найбільш важливі, на всі найбільш стратегічні питання цієї війни. Сміливість наших воїнів, стійкість наших бойових бригад зараз компенсують дефіцит необхідних рішень від партнерів. І ми змогли б надійно позбавити окупанта будь-якої можливості просуватись, сіяти руїни, якби наша далекобійність була достатньо, - сказав Президент.