Кіберфахівці ГУР паралізували роботу російського підприємства, яке розробляло ядерну зброю

Хакери атакували єдиного у місті Снєжинськ провайдера мобільного та інтернет-зв'язку.

t.me/DIUkraine/4266

Кіберфахівці Головного управління розвідки Міноборони провели чергову кібероперацію в Росії, внаслідок якої паралізована робота російського підприємства-розробника ядерної зброї. Про це повідомляє ГУР у своєму Telegram-каналі, зазначивши, що операцію було проведено спільно з хакерською групою "ВО Team".

- Внаслідок успішної атаки на єдиного провайдера у місті Снєжинськ Челябінської області РФ - компанію "Вега" - виведено з ладу його 1 173 комутатори та 10 серверів. Інформація на серверах "Веги" - знищена. Без інтернету та послуг звʼязку майже тиждень залишається низка стратегічних підприємств міста, - йдеться у повідомленні.

Розвідники також додали, що серед цих підприємств  - ВНИИТФ (Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики) - російське підприємство-розробник ядерних боєприпасів, яке було підключене лише до провайдера "Вега". Зазначається, що вдала кібератака дозволила отримати персональні дані працівників та масив інших документів заводу. Ця інформація, зокрема, дозволяє встановити механізми обходу санкцій та причетних до цього осіб. Наслідком кібероперації також стала загроза зриву держоборонзамовлення агресора, про що свідчать коментарі у місцевих пабліках Снєжинська.