Магучіх та Геращенко представлять Україну на етапі Діамантової ліги у Лозанні

Змагання стануть для спортсменок першими після Олімпіади-2024.

REUTERS

У етапі Діамантової ліги з легкої атлетики у швейцарській Лозанні візьмуть участь дві українки. Так, нашу країну представлять на змаганнях олімпійські призерки Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко, пише "Суспільне.Спорт".

Етап Діамантової ліги пройде 22 серпня. Суперницями українок стануть їхні конкуренти за нагороди минулої Олімпіади в Парижі - срібний призер Ігор-2024 Нікола Оліслагерс і друга бронзова медалістка Елеанор Паттерсон також отримали запрошення на змагання.

Цього сезону Ярослава Магучіх взяла участь у двох етапах Діамантової ліги. Відповідно, українська спортсменка виступала у Стокгольмі та Парижі, вигравши обидва турніри. Також, на етапі у Франції, Магучіх встановила новий світовий рекорд, подолавши висоту 2,10 метра. Вона також стала чемпіонкою Європи, здобувши титул на змаганнях у Римі.

Ірина Геращенко брала участь в етапах у Досі, Стокгольмі та Парижі. Якщо у Катарі та Швеції спортсменка фінішувала на п'єдесталі (зайнявши друге та третє місця відповідно), то на етапі у Франції, перед Олімпіадою-2024, вона завершила змагання на сьомому місці. На Іграх-2024 все пройшло вдало: Геращенко повторила свій найкращий результат сезону, встановлений на чемпіонаті Європи у Римі, та виборола бронзу. Вона також захистила титул чемпіонки України та виграла бронзову медаль на європейській першості.