МПК заборонив протести на Паралімпіаді-2024 - українці не зможуть ігнорувати "нейтральних" спортсменів

Обмеження торкнуться спортсменів, тренерів та офіційних осіб.

REUTERS

Міжнародний паралімпійський комітет видав указ, яким заборонив проведення будь-яких протестів на Паралімпіаді-2024. Наразі українці не зможуть висловлювати свою позицію щодо російських та білоруських спортсменів.

У документі зазначено, що будь-які форми демонстрацій, протестів чи політичних заяв заборонені на всіх паралімпійських об'єктах та у будь-яких зонах, пов'язаних із Паралімпійськими іграми. Це включає жести та поведінку, що містить будь-які неприпустимі елементи, а також суперечить паралімпійським цінностям, місії та цілям Міжнародного паралімпійського комітету (МПК).

Також передбачені заборони на виступи, що містять ворожість, погрози або незаконну дискримінацію за ознаками раси, кольору шкіри, статі, мови, релігії, національного чи соціального походження, інвалідності чи іншого захищеного статусу, насильство, погрози, образливі коментарі чи поведінку, а також пов'язані з «завданням фізичної шкоди чи шкоди майну.

Як зазначено в указі, ці обмеження поширюються на всю делегацію, включаючи спортсменів, тренерів, персонал та офіційних осіб. Протести заборонені на всій території Паралімпіади, а бан на такі акції та висловлювання діє також на збори команд та на будь-які засоби масової інформації та соціальні мережі. У разі виявлення порушень МПК, учасники може бути притягнуто до відповідальності перед судовим судом, а призначена комісія має право накласти санкції.