В Україну повертається сильна спека, у Києві очікується до +35

Синоптики розповіли, якою буде погода у вихідні.

Getty Images

Українці у вихідні зіткнуться з сильною спекою. Температура повітря сягатиме 35+ та вище, а протримається така погода до Дня незалежності, який у нашій країні відзначають 24 серпня. Про це повідомила у своєму Телеграм-каналі синоптик Наталія Діденко.

- У суботу, 17 серпня, в Україні очікується ще +29+33 градуси, на сході (дивина) буде трохи свіжішим, +27+29 градусів. А ось уже в неділю-понеділок і далі на тиждень стовпчики термометрів у більшості областей України сягатимуть +30+35 градусів та вище. До Дня Незалежності спека приборкається, - повідомила Діденко.

Згідно з її прогнозом, 17 серпня в Україні буде сухо та сонячно, а ось 18 серпня, у неділю, на заході, півночі та в центральній частині місцями пройдуть короткочасні грозові дощі. На півдні та сході без опадів. Спека повернеться і до столиці - найближчими днями у Києві очікується до 35+.

- У Києві в суботу очікується суха та спекотна погода до +30+32 градусів. У неділю, 18 серпня, спека у столиці посилиться, вдень максимально до +32+35 градусів. Втіха, що в неділю в другій половині дня або надвечір у Києві ймовірні локальні грозові дощі, - попередила синоптик.