Україна звернулася до ООН та Червоного Хреста через страту нібито українського військового

Росіяни розповсюджують у мережі відео з обезголовленим воїном.

REUTERS

У соціальних мережах з'явилося відео, на якому російські війська показують відрізану голову нібито українського захисника. Українська сторона відреагувала на ролик, що з'явився, і звернулася до міжнародних організацій. Про це повідомив у своєму Телеграм-каналі уповноважений з прав людини Дмитро Лубинець.

- Звернувся до ООН та МКЧХ щодо чергового акту порушення міжнародного гуманітарного права російською стороною. Також зауважу, що такі відео ворог використовує, щоб залякати та деморалізувати українців. Однак це лише стверджує нас у прагненні притягнути кожного, хто робить такі нелюдські звірства, до неминучої відповідальності, – написав омбудсмен.

В аналітичному каналі DeepState стверджується, що на відео зображено боєць ЗСУ. За даними аналітиків, ролик було знято нібито на КПП Колотилівка, у Білгородській області Росії. Орієнтовно 12 серпня, ймовірно, там була спроба ЗСУ прорвати оборону російських військ. За даними каналу, відео було знято військовими підрозділами 155 окремої гвардійської бригади морської піхоти ЗС РФ, що знаходиться в Курській області.