Доротич: АМКУ має знати, що цементний монополіст CRH не пішов з російського ринку

Україна ніколи не побачить розрекламовані 100 млн доларів.

Україна ніколи не побачить розрекламовані 100 млн доларів. Сергій Доротич, лідер руху #SavеФОП, закликає підприємців, чий бізнес пов'язаний із виробництвом, продажем або споживанням цементу, об'єднатися, щоб не допустити появи в Україні цементного монополіста, що призведе до зростання цін на цемент до рівня середньоєвропейських, які значно вищі за українські! Особливо в ситуації, коли цей потенційний монополіст, корпорація CRH, продовжує працювати на російському ринку. Про це пише УНІАН.

«Є всі ознаки того, що звинувачений у корупції голова АМКУ Кириленко пішов на змову з ключовими гравцями цементного ринку, такими як CRH та Ковальська, і дозволить продати українські цементні активи італійського виробника цементу Buzzi через дочірню компанію Dyckerhoff GmbH ірландсько-нідерландській групі CRH, яка в результаті стане монополістом на українському ринку цементу!» — б'є на сполох Доротич.

«Цього тижня в ЗМІ за гроші масово розганяється інформація про космічні інвестиції в 100 мільйонів доларів в страждаючу від війни українську економіку з боку добродія корпорації CRH, в результаті покупки нею цементних заводів Dyckerhoff GmbH! Абсолютна брехня та маніпуляція! Україна ніколи не побачить ні цих грошей, ні податків від цієї угоди, оскільки вона буде відбуватися в Ірландії чи Нідерландах! Авторам цього сорому має бути соромно! Не треба вважати українських підприємців за ідіотів! Це спроба нахабної монополізації цементного ринку України, від якої постраждають десятки тисяч підприємців і мільйони звичайних українців!» — обурений Доротич.

Раніше національне агентство із запобігання корупції внесло італійську компанію Buzzi до списку міжнародних спонсорів війни. «Спочатку вони пролобіювали внесення Buzzi до списку міжнародних спонсорів війни, змусили їх продатися, а тепер за копійки дозволяють купити цементні активи Buzzi міжнародній корпорації CRH, на цементі якої побудовано в Росії Кримський міст! CRH інвестувала мільярди в свій російський бізнес, заявила, що йде з ринку, але продовжує там працювати! Це найцинічніша афера останніх місяців!» — стверджує Доротич і анонсує найближчим часом публікацію доказів, отриманих від патріотів України з російського Санкт-Петербурга.

Раніше ЗМІ повідомляли, що коли CRH купували «Миколаївцемент» і «Цемент» (Одеса), вони обіцяли модернізацію за гроші ЄБРР і нові робочі місця, але замість цього вони просто знищили виробничі потужності, залишивши тільки фасування цементу. «УВАГА!!! CRH скуповують і знищують цементні заводи з метою ручного регулювання обсягів виробленого в Україні цементу для створення штучного дефіциту та стимулювання зростання цін!» — раніше стверджував Доротич.

Сергій Доротич від імені руху #SavеФОП закликає всіх підприємців, громадських діячів та політиків об'єднатися і донести до керівництва АМКУ, що за жодних умов вони не повинні давати дозвіл на проведення цієї угоди. Окремо #SafеФОП звертається до правоохоронців із вимогою розслідувати діяльність CRH на території Росії.