Клопотенко запропонував створити «сучасний гімн Києва» і нарвався на критику

Кулінар зізнався, що коли чує "Києве мій" на вокзалі, то вона асоціюється у нього з радянськими часами.

instagram.com/klopotenko

Ресторатор та шеф-кухар Євген Клопотенко у соцмережах нарвався на критику після того, як запропонував створити «сучасний гімн Києва» замість знаменитої пісні "Києве мій". Повернувшись до столиці після чергової експедиції, кулінар заявив, що коли чує цю пісню на вокзалі, то вона асоціюється у нього з радянськими часами.

- Неочікуване питання про пісню "Києве мій". Вона наче норм, всі її люблять і все таке. Але коли я прибуваю на вокзал і чую її, то опиняюся наче в якомусь радянському фільмі. Хочеться чогось нового. В кого теж так? Є сенс створити якийсь більш сучасний гімн Києва і запропонувати Укрзалізниці, щоб вмикали його? Напишіть вашу думку. Цьом, - зазначив ресторатор.

У коментарях під постом ідею Клопотенка не підтримали. Зокрема, письменниця Ірена Карпа та учасник гурту NAZVA Павло Гоц наголосили, що ця пісня є класикою і не стосується радянщини.

– Ні. Гарний вінтаж. Класика. Українська, хоч і того періоду. Дуже для нас всіх символічна. Не підписую петицію, – написала Карпа.

"Як тобе не любити, Києве мій" - ця пісня композитора Ігоря Шамо на слова поета Дмитра Луценка була написана у 1962 році. Вперше її виконав у травні 1962-го співак Юрій Гуляєв. У листопаді 2014 року Київська міська рада офіційно визнала цю композицію офіційним гімном міста.