Женя Галич розповів про боротьбу з алкоголізмом та депресією

Музикант розповів, як через депресію на тлі стресу став залежним від алкоголю.

відеоскриншот youtube.com/Raminaeshakzai

Фронтмен рок-групи O.Torvald та військовослужбовець ЗСУ Женя Галич розповів, як боровся з депресією та алкоголізмом, який виник у нього на тлі сильного стресу. В інтерв'ю Раміні Есхакзай артист зізнався, що до 36 років був життєрадісною, веселою та бадьорою людиною, проте період коронавірусу та війна вплинули на його емоційний стан. Після початку повномасштабного вторгнення артист поповнив лави ЗСУ та вирушив на фронт, де в нього почала виникати тривожність, яку він запивав алкоголем.

- У побутовому алкоголізмі найстрашніша річ, що ти не запиваєш звичайну горілку солодким напоєм. Побутовий алкоголізм побудований на тому, що ти отримуєш задоволення, що у тебе гарно вбраний стіл, є що поїсти, що випити, чим зайнятися, але ти сам. Це почалося як тільки я почав лишатися під час ротації сам. На Сході ми не пили зовсім, це було суворо заборонено. Ти приїжджаєш у порожній будинок, вмикаєш фільм, щоб подивитися його приємно, робиш собі сім порцій джин-тоніка і вирубаєшся, – уточнив він. - У 2022 році безтурботний хлопчик перетворився на чоловіка за два дні, я взяв на себе відповідальність і вирішив, що мій обов'язок захищати країну. Я почав відчувати депресивні синдроми, лишаючись на одинці, запиваючи це все алкоголем. Мені здавалося, коли з'являється тривожність, то треба випити і тоді одразу попустить.

За словами Галича, у дні, коли він повертався зі служби до порожнього будинку, його "рятували" алкогольні коктейлі, випивати які для нього стало звичкою. Тоді допомогу співакові запропонував знайомий психіатр, який звернув увагу на те, що він впадає в залежність. Вже після першого терапевтичного сеансу стало ясно, що співак має депресію. Впоратися з нею Галичу допомогли антидепресанти.

- Ми зустрілися з однією людиною, з якою я раніше робив комерційний проєкт. Вона помітила, що я похмурий. Ми пішли у бар і я в обід замовив собі джин тонік, і потім ще один, помітила, що я рано починаю. Вона наступного дня запитала, чи не хочу я поговорити. Я визнав, що мені погано, але був переконаний, що якщо вип'ю, мені буде краще. Вона сказала, так це не працює. Ми зустрілися, спочатку просто говорили, вона запропонувала, щоб я прийшов до неї на сеанс. Так і сталося. Я прийшов, скептично налаштований, вважав що ця терапія нікому не потрібна, і на першому сенсі я ридав, мені було погано. Вона казала, що це не психотерапія, а психіатрія. Я пройшов медичні тести, знайшов свого лікаря, і вона сказала, що з антидепресантами прогрес настане швидше. Я спочатку відмовився, дуже вірив, що зі всім можу впоратися. Але за місць повернувся і попросив антидепресанти. Перші два тижні було дуже погано, особливо зранку. Моє одужання почалося з того, що я подивився у дзеркало і запитав себе, щоб гарного вдягнути. І я був здивований, адже декілька років мені було все одно, - наголосив артист.

Жені Галичу 39 років. У 2017 році у складі гурту O.Torvald представляв Україну на "Євробаченні-2017" у Києві з композицією Time. У жовтні 2023 року в інтерв'ю "Слух" розповідав, що служить у 135 окремому батальйоні Тероборони, який входить до складу ЗСУ.