На Харківщині поліція викрила фермерку, яка використовувала переселенців як рабів

Вона обманом заманювала людей на ферму, а потім змушувала працювати їх за їжу.

facebook.com/police.kharkov

На Харківщині правоохоронці викрили жінку, що використовувала людей, які через військову агресію росіян залишилися без даху над головою, як рабів.  Як повідомили в поліції Харківської області, фермерка обманом вербувала людей - переважно переселенців на залізничних, автомобільних вокзалах та ринках Харківської області.

Люди, які через військову агресію РФ були вимушені залишити свої домівки та не мали засобів для існування, легко погоджувались на пропозицію зловмисниці, яка  обіцяла нормований робочий день, заробітну плату, гідні умови проживання та триразове харчування. Натомість, потрапляючи до фермерського господарства, люди жили в умовах, що не відповідають санітарним нормам, їжі не вистачало для мінімальних потреб.

В рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 149 (торгівля людьми) Кримінального кодексу України, поліцейські провели обшуки та встановили трьох потерпілих осіб - 50-річну жінку, 59 та 56-річних чоловіків.

Жінці повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Їй загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до дванадцяти років з конфіскацією майна або без такої.