Україна наступного тижня може повернутися до графіків відключень світла

Українців закликали ощадливо споживати електрику.

facebook.com/npcukrenergo

Наступного тижня в Україні можуть знову застосувати графіки відключень електроенергії через очікуване підвищення температури та зростання споживання. Про це повідомила заступник міністра енергетики Світлана Грінчук в ефірі всеукраїнського телемарафону.

– Якщо температура підніметься, ми можемо зіткнутися із необхідністю застосування графіків відключень електроенергії, – заявила чиновниця.

За її словами, зараз у країні триває ремонт та відновлення енергетичного обладнання, що постраждало від ворожих атак. Грінчук закликала споживачів економно витрачати електроенергію. Також вона рекомендувала бізнесу активно розглядати можливість імпорту електроенергії, щоб зменшити ризик відключень.

Графіки погодинних відключень електроенергії не застосовувалися для населення та промисловості з 30 липня. Ситуація в енергосистемі покращилася, коли аномальна спека пішла на спад, а в експлуатацію було введено ще два енергоблоки на одній з АЕС. Водночас росіяни продовжують завдавати ударів по енергетичних об'єктах країни, що може знову призвести до дефіциту могутності.