Житель Волині врятував 10 собак та котів, які опинилися під обстрілами у Херсоні

Чоловік вивіз їх у безпечніший регіон і влаштував тварин у добрі руки.

suspilne.media

Сергій Новосад із Волині вивіз із Херсонщини вісім домашніх собак та двох кошенят, яких власники не могли доглядати через постійні обстріли. Тварини подолали майже тисячу кілометрів і наразі перебувають у безпечних місцях. Про це пише "Суспільне".

- Ці тварини жили у квартирах, вони дуже прив'язані до людей, люблять увагу і прагнуть бути поряд. Вони всі лізуть до тебе, вірять людям та не відпускають, – розповів Новосад.

Це вже вдруге, коли чоловік привозить тварин із Херсона. Вперше він побував на півдні після підриву Каховської ГЕС, коли доставляв допомогу військовим та цивільним.

- Обставини різні, і не всі можуть виїхати. Люди не можуть забрати своїх собак, тому вони передають їх мені для всиновлення до інших родин. Цього разу я привіз п'ять йорків, шпіца, два чихуахуа та двох кошенят, - додає волонтер.

Попередні власники написали листи новим господарям, у яких описали характер тварин, їх звички та рекомендації щодо догляду. Після публікації в соцмережах жителі Рожища почали забирати тварин ще шляхом на Волинь. Лідія Мельничук із Рожища забрала самку йоркширського тер'єра. Собака на ім'я Анжи став сюрпризом для її дітей.

- Вона така мила. Чоловік звільняв Херсон, і це символічно, що ми матимемо собачку з Херсона, - каже Лідія.

Юрій Мосійчук із Рожища взяв йорка собі. Чоловік каже, що любить тварин, а собака буде йому тільки на радість. Новий господар уже навіть уподобав місце поблизу річки, де планує гуляти з твариною.