В Україні набрав чинності закон про легалізацію медичного канабісу

Відтепер в Україні дозволено обіг канабісу в медичних цілях.

weedmagazine.net

В Україні вступив у силу закон про легалізацію медичного канабісу, прийнятий для регулювання його обігу в медичній, промисловій та науковій діяльності. Про це йдеться в повідомленні Міністерства охорони здоров'я.

Відтепер в Україні дозволено обіг канабісу в медичних цілях. Тобто лікарі зможуть виписувати електронні рецепти на ліки з вмістом канабісу для полегшення болю пацієнтів або лікування захворювань, пов’язаних з порушенням роботи нервової системи. 

Вирощування та розповсюдження марихуани для рекреаційних цілей закон не передбачає - це заборонено. Обіг канабісу буде контролюватись, наголосили у відомстві.

За даними Мінздоров’я, виробництво препаратів з канабісу буде контролюватись на всіх етапах — від вирощення до розповсюдження готових ліків. Виготовляти такі ліки зможуть лише підприємства, які отримали відповідну ліцензію та сертифікат, який затверджує належну якість продукту на всіх етапах виробництва.  При цьому такі виробництва будуть зобов’язані вести цілодобовий відеонагляд, а також надавати доступ до записів Нацполіції.

Закон також передбачає, що кожен кущ медичного канабісу матиме індивідуальний код, який допоможе правоохоронцям та виробникам відстежувати всі рослини.