У НАТО заявили, що реакція Росії на події у Курську була «повільною і розсіяною»

Влада РФ перекинула у Курський регіон велику кількість повітряних сил, але наразі невідомо, скільки наземних сил буде залучено і який ефект це матиме.

REUTERS/Johanna Geron

Реакція Росії на операцію України у Курську наразі є повільною і розсіяною. Про це головнокомандувач об'єднаних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі заявив під час Ради з міжнародних відносин (CFR), пише Голос Америки.

На думку Каволі, подібна реакція РФ пов’язана з кількома факторами: 

Каволі наголосив, що підрозділи, які залишилися в Росії та можуть протистояти подібній проблемі – військові строкової служби, яким в теорії та юридично заборонено воювати в Україні. Відповідно «йдеться не про ті бойові одиниці, від яких можна очікувати найшвидшої реакції».

Він додав, що влада РФ перекинула у Курський регіон велику кількість повітряних сил, але наразі невідомо, скільки наземних сил буде залучено і який ефект це матиме.

- Деякі підрозділи прибули зі Сходу України, щоб вести бій. Очевидно, їм віддадуть перевагу, порівняно із підрозділами з інших місць. Думаю, що Росії доведеться ухвалювати рішення з їх сторони щодо часу та щодо наявності військ, – вважає Каволі.

Відповідаючи на питання щодо стану української армії, Каволі відзначив, що всупереч проблемам, які поставали перед ЗСУ, він був вражений інноваціями, які Україна продемонструвала у військовому, технічному та тактичному плані.

- Ми бачимо дещо (з цього. – Ред.) під час наступу у Курській області. Тож, безперечно є виклики, але Україна точно має здатність їх подолати, – зауважив Каволі, підкреслюючи швидку та тверду реакцію союзників у підтримці оборони України.