У ДПСУ заявили, що випадків в'їзду росіян до України з Курської області поки ще не було

Прикордонники продовжують стежити за ситуацією.

З початку операції ЗСУ в Курській області українські прикордонники не фіксували випадків в'їзду до України росіян. Про це речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив в ефірі телемарафону, пише "РБК-Україна". 

За словами Демченка, з початку повномасштабного вторгнення РФ пункти пропуску на кордоні з Росією, Білоруссю та невизнаним Придністров'ям були закриті. Але громадяни України можуть в'їхати до країни, якщо вони прибувають з суміжної сторони, навіть якщо у них немає достатньо документів.

- Такий рух ми постійно підмічали по напрямку пункту пропуску "Покровка", з суміжного боку "Колотилівка". Росіяни також пропускали громадян України на цьому напрямку, але за останній час - під час активних дій, які відбуваються на кордоні з РФ, - Росія не пропускає громадян України, і рух відсутній, - сказав речник.

Він додав, що українці можуть в'їхати на територію держави через Білорусь. У такий спосіб (через РФ та Білорусь) з початку 2022 року повернулося близько 40 тисяч українців.

На запитання про те, чи намагалися в'їхати на територію України громадяни РФ з початку активних дій у Курській області, речник відповів негативно.