Зірка "Щоденника пам'яті" Джина Роулендс померла у віці 94 років

Артистки не стало після п'яти років боротьби з невиліковною хворобою.

Ethan Miller/Getty Images

Американська актриса Джина Роулендс, яка зіграла у фільмі "Щоденник пам'яті", померла у віці 94 років. Артистки не стало у середу, 14 серпня. Причина її смерті не називається, проте відомо, що протягом 5 років вона боролася із хворобою Альцгеймера – синдромом, під час якого відбувається деградація мозку та інтелекту. Про те, що Роулендс не стало, повідомив її син режисер Нік Кассаветіс у коментарі TMZ.

Спадкоємець зірки вперше розповів про її хворобу в червні 2024 року. Так співпало, що в артистки виявили ту саму недугу, що й у її героїні на екрані. У картині Джина зіграла дорослу версію Еллі (Рейчел Мак-Адамс), яка страждала на недоумство. Мати актриси також боролася із цим захворюванням.

У 2004 році в інтерв'ю журналу "О" Роулендс розповідала, що їй важко далися зйомки у картині і вона навряд чи погодилася б на участь у "Щоденнику пам'яті", якби режисером був не її син.

- Останній фільм - "Щоденник пам'яті" за романом Ніколаса Спаркса - був особливо важким, тому що я граю персонаж, який має хворобу Альцгеймера. Я пройшла через це з моєю матір'ю, і якби Нік не був режисером фільму, не думаю, що я взялася б за це, - це просто надто важко. Це був важкий, але чудовий фільм, – розповідала акторка.

Джина Роулендс працювала у кіноіндустрії понад 60 років. Вона чотириразова володарка "Еммі" та двічі лауреат премії "Золотий глобус". Була номінована на "Оскар" за найкращу жіночу роль у фільмах "Глорія" (1980) та "Жінка під впливом" (1974). Її також знають за фільмами "Париж, я люблю тебе", "Ключ від усіх дверей" та серіалу "Морська поліція".