Іранські хакери атакували адміністрацію Байдена-Гарріс

Також атаки зазнали топ-політики, пов'язані з президентською кампанією.

t.me/dsszzi_official

Іран у рамках фішингової атаки атакував людей, пов'язаних із президентом США Джо Байденом, віцепрезидентом Камалою Гарріс та колишнім президентом Дональдом Трампом. Як пише Axios із посиланням на червневий звіт Google, у доповіді вперше офіційно йдеться, що Іран націлився на адміністрацію Байдена-Гарріс і пов'язані з нею президентські кампанії.

За даними звіту Google,  APT42 - іранська урядова хакерська група, відома як Charming Kitten та Mint Sandstorm, - у травні та червні атакувала близько десятка людей. Одна з атак була проти високопоставленого політичного консультанта і виявилася успішною.

Спроби APT42 зламати особисті облікові записи електронної пошти, пов'язані з Байденом, Гарріс і Трампом, досі фіксуються дослідниками безпеки Google. За даними Axios, прийоми APT42 включають впровадження шкідливих посилань як у текст електронних листів, так і у звичайні на вигляд PDF-вкладення, що ускладнює виявлення їх користувачами.

Відомо також, що дана група хакерів взаємодіє з жертвами на платформах зашифрованих повідомлень, таких як Signal і WhatsApp, щоб викликати довіру.