Акторка Надія Хільська розповіла, чи отримає виплати від держави за загибель чоловіка на війні

Гроші від держави не надходять усі одразу. Спочатку надається півтора мільйона, а потім щомісяця сім'ї виплачуватиметься решта суми.

instagram.com/hilska_nadiya

Українська акторка та вдова артиста-захисника Олексія Хільського Надія Хільська зізналася, що разом із дочкою вже отримує виплати від держави у зв'язку зі смертю чоловіка. Спадкоємиця актора також отримує пенсію через втрату батька. В інтерв'ю Коротко про актриса зазначила: ця фінансова допомога у розмірі 15 мільйонів гривень, згідно із законом, виплачується на всю родину, включаючи батьків загиблого. Щоправда, рідні Хільського поки що цієї компенсації не отримують.

- Так, уже кілька місяців як почала отримувати. Це пенсія на утримання дитини та компенсація 50% за комунальні послуги. Але батьки Льоші ще не отримують, хоча начебто подавали всі документи одночасно. Вони живуть у Кам'янському Дніпропетровській області, може, у них якось по-іншому ця процедура проходить. Бо ця компенсація виплачується на сім'ю. Тому мені дивно, що ми з Лєрою отримуємо, а вони – ні, – уточнила акторка.

Хільська уточнила, що гроші від держави не надходять усі одразу. Спочатку надається півтора мільйона, а потім щомісяця сім'ї виплачуватиметься решта суми.

- Вони ж не одразу всі виплачуються. Виплачуються протягом кількох років. Одразу виплачується півтора мільйона, а тепер щомісяця нам виплачують певну суму. І таким чином виплачуватимуть, доки не виплатять усю. І ця сума, як я вже сказала, ділиться на сім'ю: половина – нам із Лєрочкою, половина – батькам Льоші, – наголосила Надія.

Олексій Хільський загинув на передовій у серпні 2023 року. Обіймав посаду головного сержанта взводу розвідроти 46-ї окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ. Артиста двічі було поранено, але після лікування він повертався на фронт. Олексій брав участь у деокупації Херсона, захищав Бахмут та Соледар. Актор відомий за ролями в серіалах "Поганий добрий коп", "Доктор Ковальчук", "На твоєму боціі", "Квочка", "Кріпосна", "Місце під сонцем".