Ексголові Донецької ОВА оголосили підозру після журналістського розслідування про майно родини

Очільнику Антимонопольного комітету Павлу Кириленку оголосили підозру у незаконному збагаченні на 56 млн грн.

t.me/pavlokyrylenko_amcu

Очільнику Антимонопольного комітету Павлу Кириленку оголосили підозру у незаконному збагаченні на понад 56 млн грн по посаді голови Донецької ОДА.

- За даними слідства, у 2020-2023 роках посадовець набув 21 об'єкт нерухомого майна та 1 люксовий автомобіль, права на які він реєстрував на родичів дружини. Загальна вартість майна — 61,7 мільйона гривень. Офіційні доходи чиновника та його родичів суттєво менші, — повідомили в НАБУ.

Підозру вручили після розслідування «Схем». Йдеться про 7 квартир у Києві та Ужгороді загальною площею 688,5 кв. м, будинок під Києвом площею понад 220 кв. м, 2 гаражні бокси, 6 паркомісць, 3 нежитлові приміщення загальною площею понад 190 кв. м та автомобіль ВМW Х3. Різниця між вартістю вказаного майна та наявними коштами посадовця та його дружини становила 56,2 млн грн. Крім того, Кириленко не вказав набуте майно у деклараціях за 2020, 2021, 2022 та 2023 роки.

Радіо Свобода нагадала, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження 22 березня цього року – наступного дня після виходу матеріалу «Схем». У розслідуванні, опублікованому 21 березня, журналісти заявили, що майно оформлено на батьків і бабусю дружини Кириленка. Ніхто з його родичів не має бізнесу. У коментарі «Схемам» Кириленко сказав, що джерело статків – це стартовий капітал родини, який був сформований у 90-ті роки, коли бабуся його майбутньої дружини вигідно продала акції заводу «Стирол» у Горлівці, отримані нею як працівницею заводу. Родичі Кириленка не змогли надати документальних підтверджень, пояснивши що все залишилось в окупованому місті.