У телемарафоні вперше показали репортаж із Курської області - ЗСУ привезли росіянам гумдопомогу

Українські військові надали гуманітарну допомогу росіянам у Суджі.

Українські журналісти вперше потрапили на територію Курської області РФ, яку контролюють ЗСУ. Вони поспілкувалися з місцевими жителями, яких російська влада кинула під обстрілами своєї ж армії. Репортаж журналістки ТСН Наталі Нагорної показали в ефірі національного телемарафону

Нагорна показала, як українські військові зняли російський прапор з адмінбудівлі в Суджі. Вона повідомила, що на в'їзді в місто бачила спалену колону російської техніки. На оприлюднених кадрах українські військові надають гуманітарну допомогу мешканцям цих територій.

- Населений пункт [Суджа] росіяни продовжують розбивати авіабомбами, але чого тут стало точно менше - тепер тут не може бути ані FPV дронів, а ні артилерійських обстрілів. Тепер це стало неможливо, бо [росіян] відсунули достатньо далеко, тепер тут робиться санітарна зона. Вона має убезпечити Сумську та Чернігівські області від російських обстрілів. Дуже складна ситуація була у місцевого населення. Українські оборонці знайшли у підвалах понад 100 людей, ці люди потребують допомоги, води, їжі, гігієни, медицини, - розповіла Нагорна.

У репортажі показали кадри з росіянами, які дякують українським захисникам за надану гуманітарну допомогу.