Кабмін заборонив видавати та міняти права українцям за кордоном, які не оновили дані

Ця категорія чоловіків буде обмежена у отриманні низки послуг.

Коротко про

Кабінет міністрів прийняв постанову, згідно з якою з 13 серпня українським чоловікам за кордоном не видаватимуть і обмінюватимуть водійські права. Йдеться про громадян, які не оновили своїх військово-облікових даних або не знялися з військового обліку. Відповідний документ опубліковано на сайті уряду.

Так, послуги не надаватимуться українським чоловікам віком від 18 до 60 років, якщо в Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів відсутні дані про їх виключення з військового обліку або про неуточнені військово-облікові дані. Наші земляки не зможуть обміняти посвідчення водія або отримати нове, відновити вкрадені або втрачені права, зареєструвати або перереєструвати автомобіль, зняти автомобіль з обліку.

Згідно з рішенням Кабміну, міжнародні поштові відділення не будуть цим громадянам пересилати посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів. Щоб отримати послуги, українцям необхідно оновити свої військово-облікові дані, такі як актуальне місце проживання, електронну пошту та телефон. Зробити це можна через програму "Резерв+".