Сотні російських військових у Курській області здалися в полон ЗСУ, - Зеленський

Наші захисники продовжують рухатися на території Росії.

President.gov.ua

З початку операції в Курській області сотні російських солдатів здалися в український полон. Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні.

- Вже сотні російських військових здалися в полон, і всі вони отримають гуманне ставлення - такого ставлення вони навіть у їхній же, російській армії не мали, - сказав глава держави.

Також президент висловив подяку нашим захисникам, котрі вже взяли під свій контроль десятки російських населених пунктів. Він наголосив на важливості поповнення обмінного фонду, яке здійснюють українські воїни.

- Головком доповідав, що наші сили контролюють 74 населені пункти в Курській області. Дякую кожному солдатові, кожному командиру, які це забезпечують. Знову дякую і всім нашим хлопцям, які поповнюють обмінний фонд – це дуже важливо для нашої держави, – наголосив Зеленський.

У своєму зверненні глава держави пообіцяв, що всіх наших бійців буде забезпечено всім необхідним. Це питання він уже обговорив із міністром оборони Рустемом Умеровим, представниками Верховної Ради та Офісом президента. За словами Зеленського, всім військовим, які беруть участь в операції на території РФ, будуть надані виплати та премії.