ЗСУ взяли під свій контроль 74 населені пункти у Курській області

Наразы там плануються переїзди та стабілізаційні заходи.

REUTERS

Українські захисники вже встановили контроль над 74 населеними пунктами у Курській області Росії. Про це заявив президент Володимир Зеленський у своєму телеграм-каналі.

- Під контролем України 74 населені пункти. Там проводяться перевірки та стабілізаційні заходи. Продовжується розробка гуманітарних рішень для цих територій. Я вдячний нашим воїнам за героїчну службу, – сказав президент.

За його словами, попри складні та інтенсивні бої просування українських військ у цьому районі продовжується, а обмінний фонд поповнюється новими полоненими росіянами. Зеленський зазначив, що Україна готує наступні кроки у цьому напрямі, але подробиць не розкрив.

Також Зеленський опублікував відео з доповіддю Головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, в якому йшлося про ситуацію в Курській області. Головком повідомив, що ЗСУ просунулися у Курській області на 1-3 кілометри у різних напрямках за минулу добу та взяли під контроль 40 кв. км території.

- Угруповання Збройних сил України продовжують проведення операції на території Курської області. За сьогоднішню добу наші війська просунулися по окремих напрямках від 1 до 3 кілометрів, взято контроль над 40 кв. км території, й на сьогодні 74 пункти перебувають під нашим контролем. Бої тривають по всій лінії фронту. Ситуація попри високу інтенсивність бойових дій знаходиться під контролем, продовжуємо військову операцію, - сказав Сирський.